Rólunk

A Kisgergely kft története közel 30 évre tekint vissza, 1986-ban alakult egy kis családi vállalkozásként. Három év eltelte után 1989-ben a fagylalt világában találtam meg azt, amivel foglalkozni szeretnék. Mind ízvilágban, mind fajtákban. Egy jó csapattal és kiváló szakemberekkel kialkítottam egy saját fagylalt ízvilágot, ami hagyományos alapanyagokból, egyedi technológiával készül, de mégis nemzetközi szintű. A kis családi vállalkozás évek alatt céggé nötte ki magát. A főprofil az a fagylalt készítése és fagylaltpor gyártása volt. De valahogy hiányzott valami, amiben alkothatok...... tervezhetek. Ekkor 1985-ben megnyitottam a Kisgergely Cukrászdát Miskolcon egy történelmi helyen a Diósgyőri vár lábánál.

Amikor már olajozottan müködött a cég, kitapasztaltam a vendégek igényeit a cukrászdában, a fagylaltgyártás is egyre szélesebb kőrben lett elismert, a vásárlók elégedettsége miatt híre ment országszerte. Ekkor egy kedves barátom megkeresett, hogy Újpesten egy cukrászda keresi új tulajdonosát. Olyan tulajdonost aki meghagyja régi patináns belső kialkítását és az 1956-ban épült Cyklop-ház külső korhű portálját. Sok töprengés és átgondolt nap után úgy döntöttem, átveszem. Így lettem Újpesti üzlettulajdonos 2000-ben. A Miskolci üzletet fiamra Kisgergely Zsoltra bíztam. Persze mai napig ketten hozzuk meg a nagy lépéseket, beruházásokat, döntéseket. Ami büszkeséggel tölt el, közel 65 helyen vásárolhatnak az általam készített fagylaltból az ország egész területén.

Rengeteg munka várt rám. Egy új csapatot kellett összehoznom az Én elképzelésem alapján. Egy új arculatot a Harangvirág Cukrászdának. Sok süteményt áthoztam Miskolcról, de vannak amik maradtak, de mégis az Én ízvilágom szerint változtattam. Számomra fontos, hogy minden dolgozóm érezze, hogy egy nagy gépezet kis csavarja és Én mint tulajdonos hiába nyomom meg a start gombot, nem fog működni a gépezet ha nem érzik kicsit a sajátjuknak a sikert!

Számos nemzetközi továbbképzésen vettem részt csapatommal, hogy a magyar gasztronómiát és cukrászatot fejleszthessem nemzetközi szintre. 2013-ban a már felújított Cyklop-házhoz, átalakítattam az üzlet portálját, folyamatossan korszerű gépeket vásároltam, hogy vendégeim elégedettek legyenek a sütemény minőségével. Hiszen a hűtési, és hőkezelési folyamatok elengedhetetlenek a mi szakmánkban! 2015-ben az üzlettér már kicsinek bizonyult, ezért bőviteni kellett. Így a vendégeim kényelmessen elfogyaszthatják kedvenc süteményüket vagy fagylaltjukat, egy forró habos kávé mellett. A közel 80 éves múltal rendelkező Harangvirág Cukrászdába szeretnék még egy tervet megvalósítani. De ez még legyen meglepetés...

Szeretettel várom Vendégeimet.... Kisgergely Zoltán
Tulajdonos